woensdag 31 augustus 2011

La-la-la-thyrus

Wat mij al een paar jaar niet gelukt is, kreeg onze zoon deze zomer wél voor elkaar: de lathyrus bloeit! Oftewel, de la-la-la-thyrus, zoals we hem noemen. Klinkt wel vrolijk.

Aan het begin van het seizoen zuchtte ik dat ik toch nog 's wilde proberen lathyrus te zaaien. Ze ruiken altijd zo lekker! Meestal zaaide ik óf te vroeg, óf te laat, óf het was te nat, óf ze verdroogden in de vakantie, óf een overijverige schoffelaar dacht dat het onkruid was...
 Zoonlief zei:"Laat mij maar, mam" en dat was de oplossing. Hij heeft een klimrekje erbij getimmerd en de lalalathyrus heeft het helemaal naar z'n zin. Plukken maar!
Leuk zo'n bosje kleurige lathyrus in een vaasje!

Al lijkt het buiten zo nu en dan al herfst, het is hier nog steeds ZOMER-vakantie.... dus ben er nog niet zo vaak, maar lees weer een beetje bij over jullie vakantieverhalen en zie de meest prachtige foto's voorbij komen!

Groetjes, Jolanda

10 opmerkingen:

Stina zei

dat is je zoon goed gelukt,mooi he die bloemetjes.

gr Stina

Michelle zei

Heerlijk dat hij dit jaar wel bloeit!! mooi!!

Lieve groetjes Michelle

Home and Lifestyle zei

Wat een lie-lie-lief bloemetje is het toch :-)!

Lieve groet, Ingrid

Unknown zei

Ha..de groen vingers zitten in de familie, super gelukt! Nicole*

Yn'e Steeg zei

Hoi Jolanda,

het is toch wel een toppertje die zoon van jullie.
Hij is dus niet alleen handig met hamer en spijkers haha super!
Vakantie bijna weer voorbij he?

Groetjes, Jantsje

Anoniem zei

Geweldig, dat het gelukt is!!!
Ik kreeg afgelopen weekend een bos bloemen met veel lathyrus erin. Hij staat naast mijn computer, en je ruikt het idd al, zodra je de woonkamer binnenkomt.

Geniet ervan!

Liefs Inge

Servies en Brocante zei

ik zaaide ze elk jaar, als aandenken aan mijn oma waar ik als klein meisje altijd een bosje van kreeg voor op mijn nachtkastje. Nu helaas dit jaar in de nieuwe tuin zijn ze niet opgekomen..alleen wat rommelige takjes maar geen bloemetjes. Uit nood gekocht bij een bloemenboer als plantje maar ook die heeft het niet gered :S..oooh ik hoop dat het aan het weer ligt en niet aan deze tuin..heb ze zo gemist deze zomer!
Veel plezier er van!

Bizzy @ home zei

Heerlijk genieten, vooral de geur hè. Ik kan er niet meer tegen knippen hier. Het hangt helemaal kopzwaar nu na de vakantie. Nou ja, ik laat het maar zo..tot het straks weer voorbij is.
Lieve groet, Renny

hokje zei

Dat heeft je zoon toch maar even goed gedaan; vind lathyrus altijd erg lief om te zien en het ruikt ook zo heerlijk. Geniet nog even van de laatste vakantiedagen...

Fijne avond! Groeten, Miranda

Wanda zei

Lathyrus, ja een heerlijke bloem. Ik vind ze alleen ook zo moeilijk om te laten groeien, lukte nooit bij mij. Misschien volgend jaar nog een keertje proberen?

Lieve groetjes,
Wanda