vrijdag 25 februari 2011

Stapelen met.... lampetstellen!

Vandaag doe ik weer mee met 'stapelen op vrijdag', een leuk idee van Irma, om zo te laten zien wat je zoal verzamelt. En dat is nogal wat...


Deze keer wilde ik mijn lampetstellen (proberen te) stapelen; nou dat ging dus bijna mis.... Ik had de kannen eerst tussen de schalen gestapeld, maar die heb ik er maar gauw weer naast gezet, want of deze scherven nou geluk brengen??
De bovenste schaal met lavendelkleurige bloemetjes en bijbehorende kan, zeep- en kammenbakje is van Boch en kocht ik zo ongeveer van mijn eerste salaris, lang geleden dus ;-). Deze staat altijd op het waskastje met marmeren blad van de foto.

En nu even kijken wat anderen allemaal voor mooie stapeltjes gemaakt hebben....

Fijn weekend allemaal!
Groetjes, Jolanda

donderdag 24 februari 2011

Brocante aanwinsten

Afgelopen weekend zijn we heerlijk een paar dagen ertussenuit geweest. Mij doe je geen plezier met de wintersport, maar wel met het bezoeken van een aantal leuke brocante-adresjes in Frankrijk en Belgie!
Een gedeelte van 'de buit' staat inmiddels in de webwinkel.

Zoals deze enorme witte schaal van Boch....

.... of wat dacht je van deze lieve kannetjes met roosjes....


Maria wilde ook graag mee....
maar verhuist binnenkort weer naar een ander adres...


In Belgie hebben ze altijd onweerstaanbare mooie oude
trommels en blikjes, zoals dit oudroze speldenblikje...


.... en dan dit romantische chocoladeblikje met engeltjes,
geweldig toch??

Komend weekend plaats ik de rest, nu eerst weer even verder genieten van onze 'voorjaars'vakantie (met sneeuw, brrr).

Groetjes, Jolanda

vrijdag 18 februari 2011

Award

Mijn dag begon goed; van Mandy kreeg ik deze award, leuk hè?
Bedankt Mandy!!

Nu is het de bedoeling dat ik enkele blogs uitkies die een award verdienen. En dat zijn er zoveel...
Maar goed, ik zou graag een geven aan:
  • Carolien, van 'Kaatje aan de Dijk'; een webwinkel-collega in Friesland met prachtige spulletjes en ook een hele gezellige bed and breakfast in een pipowagen.
  • Peggy, van de blog 'Wonen met Brocante'; net als ik dol op brocante, maar ze wil alles zelf houden ;-)
  • Dicky Marie, van 'De Lorelei Brocante'; als ze over brocante begint kan ze niet meer ophouden! ;-)
De spelregels voor het doorgeven van de award zijn als volgt: 
                                                 
1.Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de Award heeft gegeven.
2.Geef vervolgens de Award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.
3.Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.
4.En het is de bedoeling dat er vooral aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo bekende blogs.
 
Prettig weekend allemaal!
 
Groetjes, Jolanda

donderdag 17 februari 2011

Kastrandjes...

 
Genoeg te doen, maar vanochtend vroeg bedacht ik dat ik kastrandjes in mijn servieskast in de keuken wilde. En wel meteen! Een aantal meters kant had ik nog wel, maar witte punaises weer niet natuurlijk. Ik vond nog een rolletje dun dubbelzijdig tape dat ik wel eens gebruik om lampenkapjes te maken. En dat werkte ook prima! Het ziet er toch net iets frisser uit met een randje langs de houten planken. Deze foto is door glas genomen omdat het schuifdeuren zijn en ik anders niet de hele plank op de foto kon krijgen.
Hier even met de deur open:
Op de bovenste 2 planken in de kast staat het mooie gebloemde servies van mijn 'beppe' (oma). Het is van Regout en ook wel bekend onder de naam 'de paarse lis'. (Nu vind ik de paarse lis zelf niet zo mooi, die draai ik vaak naar de achterkant! De andere kant heeft een andere afbeelding met roosjes, die vind ik leuker!)
Soms kom ik weer iets tegen wat ik nog niet heb en probeer het servies daarmee wat aan te vullen, alhoewel het vrij compleet is. Er is ook een theeservies van, dat zou ik wel leuk vinden, maar dat ben ik nog niet tegengekomen.
Verder staan er nog wat bordjes/kommetjes met leuke kleurtjes die erbij passen op de planken. Alleen de groen geruite weet ik niet... of die wel blijft. Ben meer van roze en blauw geloof ik...
De glazen puddingvormen kregen mijn kinderen van hun 'oude' juf, toen zij een keer op de thee kwam, zo leuk! Zij spaarde glazen puddingvormen en dit waren twee dezelfde.
En dan nog even de linkerkant van de kast:
De bekende stapel bedstedeslopen (van het 'stapelen op vrijdag'!). Slaat natuurlijk nergens op; slopen in een servieskast, maar ja, het kleurt zo leuk! Samen met een heel oud pakje 'princesse blauwsel'. De broodschaal en wat extra borden vond ik ooit bij een collega-webwinkel die er inmiddels helaas mee gestopt is.

Ik ben wel tevreden met de kastrandjes.... vanmiddag de andere planken nog even doen!

Geniet van het zonnetje,
Jolanda

maandag 7 februari 2011

Afgelopen zaterdag kwam ik weer wat leuke artikelen voor mijn webwinkel tegen....

Zoals dit kleurige brocante kastje in een Fransgroen kleurtje, daar word je toch vrolijk van?


En deze vond ik ook zo leuk: een garenkastje van DMC voor borduurgaren. Je kunt er natuurlijk ook leuke stofjes, kantjes, bandjes, knopen enz. in bewaren!


Groetjes, Jolanda

zondag 6 februari 2011

Quiltweekend

Dit is een foto van vorig weekend, toen we met acht vrouwen in een huis een quiltweekend hielden.

Quilts met geruite of gebloemde blokken, kippenquilts, een 'home-sweet-home'-quilt, een serviesquilt, een elandenquilt; er kwam vanalles uit de tassen.
Sommigen hadden al bijna een deken klaar en waren druk bezig met het 'doorpitten' van de verschillende lagen stof. Anderen moesten nog beginnen met snijden van stofjes of waren bezig met het maken van blokken die dan later aan elkaar gezet worden. Het zag er vrolijk uit al die kleurige stofjes en kleden bij elkaar!

Het leek vorig weekend wel voorjaar, dus naast het quilten hebben we ook veel gewandeld. Ondermeer lopend een bezoekje gebracht aan "It Quiltershuske" in het dorp (Eastermar) waar eigenaresse Helena Tadema de thee voor ons had klaarstaan. Later stonden we met mooie (Tilda)stoffen en -boeken weer buiten...

's Avonds nadat we uit eten waren geweest, nog een quiltfilm bekeken en de volgende ochtend zat de eerste al weer om half negen te quilten.
Werkt wel aanstekelijk hoor, dan schiet het tenminste nog eens op....

Het was erg gezellig en vast nog eens voor herhaling vatbaar!

Groetjes, Jolanda

vrijdag 4 februari 2011

Stapel kommetjes op vrijdag!

Zo, toch maar weer een stapeltje gemaakt. Ik zou eerst een keer overslaan, maar zag weer zulke leuke stapels bij Irma van 'Allemaal Kleurtjes' voorbij komen, dat ik toch ook maar even wat gestapeld heb: allerlei oude kommetjes deze keer.
En als ik ze zo bij elkaar zie, is het wel duidelijk welke kleuren mijn voorkeur hebben: de blauwe en roze zijn favoriet. Maar ook grijsgroen vind ik mooi omdat onze keuken die kleur heeft. Maar daar laat ik later nog wel eens foto's van zien.

Goed weekend allemaal!
Groetjes, Jolanda