vrijdag 31 december 2010

Op de valreep...

Op de laatste dag van 2010 wil ik iedereen een hele gezellige jaarwisseling toewensen!
Ik ben nog maar enkele weken in 'blogland', maar vind het geweldig leuk, al die verhalen en mooie plaatjes geven zoveel inspiratie. En niet te vergeten de leuke en lieve reacties!


De vrolijke kaart op de foto kreeg ik van een vriendinnetje die ik al 40 jaar ken, bijzonder toch? (F. als je dit leest, bedankt!)

Ik wens iedereen een mooi 2011 toe en voor de Friese blogsters:
'folle lok en seine yn it nijjier'!

Hartelijke groetjes,
Jolanda (Rozet)

woensdag 22 december 2010

Nog maar 3 nachtjes slapen....

.... en dan is het al weer Eerste Kerstdag!


Daarom wens ik jullie nu alvast gezellige kerstdagen en een goed en vooral gezond nieuw jaar toe!

zondag 19 december 2010

Kerststal

We hebben onze oude kerststal ook weer tevoorschijn gehaald. Een groep beelden met een apart verhaal:
Toen we - al weer 20 jaar geleden - ons eerste huis (oud boerderijtje) kochten, zeiden de vertrekkende bewoners dat ze een doos met een verrassing voor ons in het oude vervallen schuurtje hadden achtergelaten. Die doos met inhoud hoorde bij het huis, zij hadden het zelf tientallen jaren daarvoor ook in de schuur gevonden.
Al wat we verwacht hadden, maar niet deze oude kerstbeelden! In een doos, onder het stof en spinnenwebben. In het begin vond ik er niet zoveel aan, ze hebben nog jaren op zolder gestaan, maar later heb ik ze een keer goed schoongemaakt, voorzichtig met een tandenborstel, zodat er niets van de oude verflaag af zou gaan. Ze moeten al aardig oud zijn, maar bleken compleet en nog in vrij goede staat te zijn.
Ze staan nu ieder jaar te pronken op een kastje en ik ben ze steeds mooier gaan vinden. Vooral de mooie oude kleuren, smaak verandert blijkbaar toch.
Groetjes, Jolanda (Rozet)


zaterdag 18 december 2010

Meidenboom...

Hier ook eindelijk het huis enigszins in kerstsfeer. Vanmiddag samen met dochterlief de boom versierd, vooral in rood en roze, met o.a. de bekende cupcakejes (ze blijven leuk), paddenstoeltjes en hartjes. Het commentaar van de heren in huis was dat het een echte 'meidenboom' was geworden. Nou ja... volgend jaar mogen zij het doen! Alhoewel, ik weet niet wat we dan kunnen verwachten!
In de top een hele oude zilverkleurige glazen piek, die ik bij de kringloop in Dokkum vond, met van dat gaas eromheen en drie kleine klokjes eraan. Helaas op de foto niet zo goed te zien.

Fijn weekend allemaal!

Groetjes, Jolanda (Rozet)


zondag 12 december 2010

Franse brocante

Dit weekend heb ik weer mooie Franse brocante gekregen. Alhoewel het meeste ook hier in huis wel past, gaat het toch door naar de webwinkel deze week. Kan toch niet alles zelf houden?? Maar ik twijfel nog wel hoor, bijvoorbeeld over dat mooie Maria ornamentje... of dat leuke spiegelkastje dat straks vast ook wel in onze nieuwe badkamer past.... Maar ja, aan die verbouwing moet zelfs nog begonnen worden, dus misschien kom ik dan wel weer een ander kastje tegen.

Groetjes, Jolanda (Rozet)

zaterdag 11 december 2010

Alle begin is moeilijk....

Lang geaarzeld, maar nu dan eindelijk begonnen met een weblog.
Zoveel mooie blogs vol inspiratie zag ik al voorbij komen! Het leek mij ook erg leuk, maar omdat ik ook al een webwinkel in brocante heb, ook tijdrovend!
Maar de 1e stap is gezet. Het valt nog niet mee om alles meteen goed te krijgen, maar dat moet nog leren.
En nu maar eens kijken of dit berichtje met foto op de goede plek terechtkomt....

Prettig weekend!
Groetjes, Jolanda (Rozet)